– Oman elämäni aiheita –

Kirjoittelen verkkosivuille itselleni merkityksellisistä aiheista. Toivosta, onnellisuudesta, ihmisoikeuksista, yhteiskunnasta noin yleisesti sekä paikallisesta ja valtakunnallisesta politiikasta ja joskus kirkonkin asioista. Pohdin myös sitä, miten minusta tuli juuri minä. Tervetuloa tutustumaan!

Olen nyt työssä valtiovarainministeriössä ministeri Annika Saarikon valtiosihteerinä. Nautin työstäni, jossa voin hyödyntää osaamista, verkostoja ja kokemusta niistä monista eri rooleista ja ajanjaksoista, joissa olen valtion palveluksessa ollut 1990-luvun alusta asti.  

Olen työskennellyt yliopistolla, eduskunnassa, valtioneuvoston kansliassa, lapsiasiavaltuutettuna sekä sosiaali- ja terveysministeriössä. Pääministereiden avustajana olen ollut 1990-luvulla sekä 2000-luvun alussa.   Aikajänne tuo hyödyllistä perspektiiviä. Löydän aika nopeasti isoistakin paperikasoista kultajyvät.

Maailman parantamiseen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen minua innoittivat aikoinaan opiskelut Yhdysvalloissa 1990-luvun alussa ASLA-Fullbright stipendiaattina.

Yhteiskuntapolitiikassa niin talous, työllisyys, aluekehitys, hyvä hallinto, demokratia, perhe- ja väestö sekä sosiaalipolitiikka kuin koulutuskin ovat eri elämäni vaiheissa kiinnostaneet. Myöskään viestintäpolitiikka ja liikenneturvallisuus eivät ole minulle outoja asioita. Seurailen edelleen yhteiskuntatieteen uusia tuulia sekä kansainvälistä kehitystä, eniten kuitenkin Amerikan asioita ja Pohjoismaita.

Taidan olla vanhanaikainen, koska minua on elämäni aikana kiinnostaneet sekä järjestöt, seurakunta että puolueetkin. Kaikkia väitetään nykyaikana laskevan auringon toimijoiksi. Viimeksi intouduin mukaan myös ammattiliittotoimintaan kun tulin valituksi Akavalaisen Yhteiskunta-alan valtuustoon.  

Minun kiinnostuksessani niitä kaikkia kuitenkin yhdistää ihmisten osallistuminen, kansalaistoiminta ja yhteisöt. Valtio-opin opintojeni perua olen ikuinen demokratia-aktivisti. Elän toivossa, että vanhatkin toimijat kykenevät uudistumaan niin, että ihmiset kokevat osallistumisen mielekkääksi ja merkitykselliseksi.

Olen kotiseutu- ja sukurakas ihminen. Tykkään toimia paikallisesti. Viitasaarella olen ollut jo pitkään seurakunnan toiminnassa sekä Musiikin Aika – tapahtumaa järjestävän yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana. Nyt olen myös kaupunginvaltuustossa ja valtuuston 1. varapuheenjohtaja.

Toinen kotiseutuni on Tervolassa Kemijokivarressa, jossa elävöitän kyläyhteisöä Lomarengas-majoittajana.

Toivo, onnellisuus ja ihmisoikeudet ovat puheenjohtamani Väestöliiton strategisia johtotähtiä.  Siihen teeman mahtuu ainakin lapsi- ja perhe- sekä erilaisia tulevaisuusteemoja. Naisten ja tyttöjen oikeuksissa riittää puolustamista kansainvälisesti. Kestävä väestökehitys on nousemassa myös Suomessa yhteiskuntapolitiikan agendalle.

Yhteiskunnallisista asioista ja politiikasta saatan nyt innostua kirjoittelemaan enemmänkin,  kun työ antaa siihen enemmän mahdollisuuksia.  Minulle tutun puolueen eli Keskustan suunta ja ratkaisut ovat ainakin ajankohtaisia.

dav

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s